Ruszają zapisy na Wakacyjne Treningi Umiejętności Społecznych na przełomie lipca-sierpnia:

Termin: 29.07-9.08, godz. 9-15.
Zajęcia odbywają się przez 6 dni, tzn.: 29.07 (pon.), 31.07 (śr.), 2.08 (pt.), 5.08 (pon.), 7.08 (śr.), 9.08 (pt.) i trwają 6 godziny.
Grupa wiekowa: 12 - 15 lat

Opis działań:

29.07, 2.08, 7.08:

w podane 3 dni warsztaty odbywają się w siedzibie Fundacji: rozpoczynamy kręgiem na przywitanie, później odbywa się trening umiejętności społecznych, trening uważności, w dniach pogodnych korzystamy również z ogrodu; w cenie warsztatów zaplanowany jest również catering - 2 daniowy obiad

31.07, 5.08, 9.08:

w podane 3 dni warsztaty odbywają się w terenie: jedziemy na kręgle i bilard, trampoliny oraz do Doliny Skrzatów, gdzie dodatkową atrakcją jest przejazd pociągiem i ognisko na zakończenie warsztatów; w trakcie tych trzech dni obiady grupa je w pizzeriach: 105 oraz Pizza Hut w Manufakturze (również w cenie TUSów); wyjścia w teren z treningiem umiejętności społecznych pozwala nam pokazać nastolatkom, jak współpracować w grupie rówieśniczej, planować i organizować swój czas pracy, dzielić się obowiązkami oraz funkcjonować w przestrzeniach publicznych. Jest to świetny czas do nauki budowania poczucia sprawczości oraz kształtowania samodzielności.

Wymagane wcześniejsze konsultacje:

Cena za powyżej opisane Wakacyjne TUSy: 1200 zł (płatność w całości przed rozpoczęciem warsztatów)

Warsztaty prowadzą:

Daria Pawlak

prowadząca TUS dla nastolatków 11 - 13 lat

Jestem absolwentką studiów stacjonarnych z pedagogiki resocjalizacyjnej Uniwersytetu Łódzkiego. Ukończyłam także 5-letnie studia z fizjoterapii na Uniwersytecie Medycznym.

Jestem pedagogiem, tutorem i mediatorem. Stawiam na aktywną współpracę z rodzinami, angażując się w proces edukacyjny i wychowawczy. Jako nauczyciel matematyki i informatyki w dwóch łódzkich szkołach podstawowych, zdobywam różnorodne doświadczenia w przekazywaniu wiedzy. W swojej pracy wykorzystuję elementy neurodydaktyki, dzięki czemu uwzględniam zarówno aspekty psychospołeczne, jak i neurobiologiczne.

Moim celem jako tutor jest indywidualne wsparcie uczniów i ich rodziców w osiąganiu zamierzonych celów. Dostosowuje metody nauczania do potrzeb i rozwijam potencjał tkwiący w rodzinie. W trakcie sesji tutoringowych skupiam się na tworzeniu efektywnej strategii uczenia się oraz wspieraniu w rozwiązywaniu trudności. Moja rola tutora obejmuje również rozwijanie umiejętności samodzielnego myślenia oraz budowania pewności siebie.

Prywatnie, uwielbiam górskie wędrówki, co odzwierciedla moje zamiłowanie do wyzwań i odkrywania nowych obszarów. Dodatkowo, jako pasjonatka włoskiej kuchni, cenię kulturę i różnorodność.

Wszelkie moje działania oparte są na dialogu, aby skutecznie wspierać rozwój młodych ludzi.

Weronika Grzegorczyk-Stempniewska

Licencjonowana pedagożka, andragożka, coachka, trenerka TUS. W trakcie studiów magisterskich na kierunku pedagogika resocjalizacyjna.

Swoje doświadczenie budowałam w pracy z seniorami w formach wolontariatu.

Myśl, która przyświeca mi w pracy w innymi, to fakt, że nigdy nie jest za późno, żeby zacząć się czegoś uczyć - właśnie dlatego swoją karierę chcę łączyć z pracą z dorosłymi.

W Łódzkiej Fundacji Trampolina zajmuję się wszystkim co możesz zobaczyć - stroną internetową, Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube. Dbam o kampanie oraz o to, by jasno komunikować Tobie naszą ofertę.

Prywatnie moim oczkiem w głowie jest mój piesek - Husky - Sushi, który zajmuje mi większość wolnego czasu.

Mateusz Baranowicz

trener TUS I i II, pedagog, socjoterapeuta w Duchu Dialogu Motywującego, prowadzący TUS dla nastolatków 14-16 lat

Jestem pedagogiem i socjoterapeutą specjalizującym się w pracy z dziećmi i młodzieżą. W swojej pracy koncentruję się na rozwijaniu, kształtowaniu i wzmacnianiu umiejętności psychospołecznych. Moje podejście opiera się na modelu relacyjnym, zorientowanym na zasobach oraz odkrywaniu indywidualnego potencjału. Stawiam na tworzenie bezpiecznej przestrzeni, sprzyjającej rozwojowi osobistemu
i społecznemu utrzymanym w Duchu Dialogu Motywującego.

Pracuję w Poradni Profilaktyki, Leczenia i Terapii Uzależnień w Łodzi, realizując program wczesnej interwencji FreD Goes Net dla młodzieży, rekomendowany przez KBPN. Prowadzę warsztaty z profilaktyki uzależnień w placówkach edukacyjnych. Jestem konsultantem w telefonie zaufania, świadczącym pomoc dla osób będących
w kryzysie.

Jestem trenerem TUS I i II stopnia. Ukończyłem Studium Dialogu Motywującego w Polskim Towarzystwie Dialogu Motywującego w Gdańsku. Aktualnie jestem na roku rozwojowym w Łódzkiej Szkole Gestalt, a moim długofalowym celem jest poszerzenie kompetencji w obszarze psychoterapii w nurcie Gestalt.

Kontakt: