Zapraszamy na konsultacje psychologiczne dla młodzieży w wieku 12-18 lat oraz osób dorosłych. Zapraszamy przede wszystkim osoby, które potrzebują zrozumieć siebie/ bliskich i jednocześnie rozpoznawać swoje potrzeby/granice w kontakcie z nimi. Oferujemy wsparcie również dla osób ze społeczności LGBTQIA+ oraz osób, które doświadczały bądź doświadczają obecnie wszelako rozumianej przemocy.

Wielu z Was pozostawionych jest samym sobie. Wtedy ciężko jest funkcjonować w codziennym życiu. Kiedy nie posiada się oparcia w najbliższych czujemy się samotni, w dużej niemocy. Zdarza się czasami też tak, że trudno jest nam się otworzyć przed bliskimi. Boimy się przyznać do rzeczy, które przytrafiają się w naszym życiu. Mamy przekonanie, że zostaniemy obwinieni przez te osoby za rzeczy, którym nie jesteśmy winni.

Dlatego właśnie do skorzystania z konsultacji z p. Katarzyną Borowiecką zapraszamy również osoby ze środowiska LGBTQIA+ oraz osoby doświadczające przemocy.

Konsultacje z psychologiem trwają 50 min. i odbywają się w każdą środę w godz. 15-20 w Siedzibie Fundacji.

Uwaga! Wizyta pierwszorazowa musi być opłacona przelewem przed wizytą!

Rezerwując wizyty terapeutyczny bądź konsultacje zapoznaj się z Regulaminem rezerwacji wizyt!

Konsultacje indywidualne to koszt: 120zł

KATARZYNA BOROWIECKA

(młodzież 12-18 lat, osoby dorosłe)

Jestem psycholożką i seksuolożką, aktualnie jestem także w trakcie szkolenia na Trenera TUS. Ukończyłam dzienne studia magisterskie o specjalności Wspierania rozwoju i efektywnego funkcjonowania człowieka na Wydziale Nauk o Wychowaniu Uniwersytetu Łódzkiego oraz podyplomowe studia z Seksuologii praktycznej na Uniwersytecie WSB Merito w Opolu. Prowadzę profil psychoedukacyjny na Instagramie.

Doświadczenie w zawodzie psycholożki zdobywałam m.in. prowadząc warsztaty aktywizujące skierowane do Podopiecznych łódzkiego oddziału PTSR, pracując z Pacjentami Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego oraz Oddziału Hematologii Szpitala Kopernika oraz będąc przez wiele lat wychowawcą w Świetlicy środowiskowej "Nibylandia”, która zajmowała się dziećmi i młodzieżą zagrożonymi wykluczeniem społecznym. Przez prawie 7 lat działałam także w łódzkim oddziale Centrum Praw Kobiet pracując z kobietami doświadczającymi przemocy.

Staram się nieustannie poszerzać swoją wiedzę i szlifować zawodowy warsztat, dlatego biorę udział w licznych szkoleniach i kursach, by polepszać jakość świadczonej pomocy. Regularnie korzystam także z terapii własnej w nurcie BSFT.

W Łódzkiej Fundacji Trampolina przyjmuję przede wszystkim osoby ze społeczności LGBT+ oraz osoby, które doświadczają lub doświadczały przemocy. Towarzyszę także w pokonaniu trudności w zakresie samoregulacji emocjonalnej, asertywności, komunikacji, relacji interpersonalnych, radzenia sobie ze stresem, samoakceptacji i poczucia własnej wartości.

W swojej pracy stawiam na otwartość, tolerancję i zrozumienie, by stworzyć dla współpracujących ze mną osób bezpieczną przestrzeń do przepracowania ich trudności.